Regulament de ordine interioara
Masajul, cunoscut şi folosit încă din cele mai vechi timpuri, poate fi definit ca o prelucrare metodică prin presare, frecare și manipulare a părţilor moi ale organismului: piele, ţesut celular subcutanat, muşchi, vase limfatice şi de sânge, nervi şi organe, cu scopul de a obţine efecte fiziologice şi terapeutice.
Masajul este unul din principalele mijloace de îngrijire a organismului, care ne ajuta la menţinerea stării de sănătate şi a capacităţii de muncă, având efecte benefice asupra sistemului imunitar, tensiunii arteriale, circulației, digestiei, tonusului muscular și pielii.
Câteva dintre cele mai importante efecte ale masajului terapeutic sunt: stimularea secreției de lichid sinovial intraarticular, stimularea circulației sanguine, îmbunătățirea considerabilă a nutriției și oxigenarea structurilor anatomice masate; intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialgic. De asemenea îmbunătățește și amplitudinea mișcărilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum și metabolismul local.